Notes

BM: Sesiapa yang pernah baca novel, tuliskan paragraf pertama setiap novel. Tengok bagaimana setiap penulis memulakan karya mereka. Saya mulakan dengan karya saya “ILUSI HATI”, MuRni AqiLa “SEBUTLAH NAMAKU” Eyman Hykal “MENITI MAUT” Sila. Perenggan terakhir saja.

ILUSI HATI
Jasmine mengangkat dagu bagi memperlahankan aliran airmatanya, sambil membayangkan kereta di depan menggempurnya tanpa bersisa. “Biar abang Fairuz menyesal. Umi juga. Berani minta yang bukan-bukan. Kalaulah membunuh diri itu tidak berdosa…”

SEBUTLAH NAMAKU
Suasana dalam kelas 20 kaki persegi itu senyap sunyi. Semua murid tekun menyelesaikan masalah matematik yang diberikan. Aku mundar-mandir ke setiap meja untuk memastikan mereka berusaha menyelesaikannya.

MENITI MAUT
Cahaya skrin komputer memberi sedikit kecerahan di ruang tamu kondominium yang agak gelap itu. Fariz Zafar sedang memantau imej di pintu masuk ke kondominium Dahlia yang sentiasa terpapar di skrin CCTV sejak tiga jam tadi . Sesekali kelihatan beberapa buah kereta keluar dan masuk namun kereta yang dinanti belum muncul-muncul lagi…. silakan siapa yg berminat..menampilkan novel kegemaran masing-masing.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s