Erti Gerak Geri…

Erti Gerak Geri Dalam Solat :
Inilah dia rahsia as-solat, sebagai peringatan bagi yang dah tahu atau panduan bagi yang baru tahu……

1 – Niat Sembahyang: Sebenarnya memeliharakan taubat kita dari dunia dan akhirat.

2 – Berdiri Betul: Fadilatnya, ketika mati dapat meluaskan tempat kita di dalam kubur.

3 – Takbir-ratul Ihram: Fadilatnya, sebagai pelita yang menerangi kita di dalam kubur.

4 – Fatihah: Sebagai pakaian yang indah-indah di dalam kubur.

5 – Ruqu’: Sebagai tikar kita di dalam kubur.

6 – I’tidal: Akan memberi minuman air dari telaga al-kautsar ketika didalam kubur.

7 – Sujud: Memagar kita ketika menyeberangi titian SIRATUL-MUSTAQIM.

8 – Duduk antara 2 Sujud: Akan menaung panji-panji nabi kita didalam kubur

9 – Duduk antara 2 Sujud (akhir): Menjadi kenderaan ketika kita dipadang Mahsyar.

1 0 – Tahhiyat Akhir: Sebagai penjawab bagi soalan yang dikemukakan oleh Munkar & Nankir di dalam kubur.

11 – Selawat Nabi:Sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.

12 – Salam: Memelihara kita di dalam kubur.

13 – Tertib: Akan pertemuan kita dengan Allah S. W. T.

Dari Abdullah bin ‘Amr R. A., Rasulullah S. A. W.bersabda :

“Senarai di atas adalah salah satu sebab mengapa orang Yahudi /Kafir tidak sukakan angka 13 dan juga Hari Jumaat. Itulah sebab mengapa mereka mencipta cerita yang begitu seram sekali iaitu ” FRIDAY the 13th “

jika ada di kalangan kamu yang perasan!!!”

Wassalam.

“Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat…” Sebaik-baik manusia itu
adalah mereka yang memberi manafa’at kepada manusia lain… 
~LB~

10 KELEBIHAN COCA COLA????
“Setiap
hari selasa ngan rabu aku mesti minum air coke nie lepas training 
rugbi. Memang sedap air nie. Sedap giler! korunk pun mesti ade yg suke 
air nie. Sama ada korunk tau atau x, sebenarnya air coke nie ade 10 
‘kebaikan’ yg x disangka-sangka. Aku dpt bende nie dari emel yg member 
aku bagi. Ape lagi!!

” Fakta seperti yang tersenarai 
dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains 
kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia 
mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam 
kebanyakan negeri di US , kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 
gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku
kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba 
tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna? Anda di rumah
diharap dapat mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang 
dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama 
sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!

2.
Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan
selama 1 jam dan kemudian ‘flush’. Kesan kotoran/hampas akan hilang 
dari tindakan ‘citric asid’ yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian 
untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh 
tak?

3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta
jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan 
Coke. Kesannya karat hilang!

4. Untuk menghilangkan kesan 
‘corrosion’ atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin 
Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.

5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

6.
Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin 
Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. 
Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi 
berperisa coke.

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/ 
melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. Tak payah guna 
tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!

8.
Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh 
meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti 
suka ni!Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan
tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit 
osteoporosis.Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam 
lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti 
dilengkapi dengan tanda amaran “Bahan Kimia Bahaya” atau”Bahan Penghakis
: bahaya”. Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan 
untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parking kereta 
berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah 
bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat. 

9. Para
pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin
lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh…mesti buat overhaul ni!

10.
Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh 
kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntahKenapa Orang Yahudi Tak Minum Coke dan Pepsi Disampaikan
oleh seorang sahabat…..

Assalamualaikum kengkawan… last weekend, ada
ustazah usrah kami beritahu… masa dia belajar kat. mesir dulu, dia 
punya lecturer ada cerita… dulu ada sorang mamat yahudi ni datang 
egypt to study the muslims’ lifestyle kat sana setelah serangan secara 
fizikal ke atas umat Islam tak berjaya. dianak carik jalan untuk serang 
cara lain. tapi Alhamdulillah, dia telah diberi hidayah semasa dia dok 
study umat Islam kat mesir tu. dia beritahu lecturer ustazah ni, one of 
the things the jews do untuk hapuskan keturunan umat Islam is to produce
coca cola & pepsi yang di dalamnya ada chemical to retard the 
reproduction organs for both men & women. menurut mamat tu, kat 
israel tak ada jual coke & pepsi sbb diorg tahu apa kandungan kat 
dalamnya and since jew is agama keturunan, diorg tak nak le mandul! 
kalau korang pernah terima forwarded email pasal bertapa cidicnya coke tu sampai boleh dissolve tulang & gigi (calcium containing compounds) and boleh buat cucitoilet!
and for ladies, kalau minum coke boleh cause menstruation if you’re a 
wee bit late.

so kalau minum banyak & atthat time baru lekat 
zuriat, ada chances keguguran le, kan ? Therefore, untuk kemakmuran umat
Islam & untuk kesihatan & untuk tak support jewish companies, Masih
tidak pasti kesahihan artikel ini, namun jika ia benar bayangkan 
apabila ia masuk kedalam perut kita, bertambah sihatkah kita.. jika 
tidak benar pun lebih baik menjauhi, bukan kerana kesihatan sahaja malah
untuk agama kita..

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s